Minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening roept gemeentebesturen op om scholen met zogenoemde MuWi-vloersystemen te laten onderzoeken. De oproep volgt op een incident in het openbare Kindcentrum IJsselmonde in Rotterdam, waar een stuk beton uit een verdiepingsvloer naar beneden is gekomen.

Bij MuWi-vloersystemen, die werden toegepast van 1951 tot en met 1973, bestaat de vloer uit betonnen balkjes waartussen betonnen vulelementen zijn geplaatst. In Kindcentrum IJsselmonde viel onlangs een deel van zo’n vulelement uit een verdiepingsvloer door het plafond omlaag.

Nader onderzoek van de gemeente Rotterdam en TNO bij de betreffende school wees uit dat op nog een aantal andere plaatsen sprake was van scheuren in vulelementen. Bovendien bleken bij twee andere scholen deze gebreken aanwezig te zijn.

Omdat MuWi-vloersystemen zijn toegepast in honderden schoolgebouwen in heel Nederland, roept minister De Jonge gemeentebesturen op om in de zomervakantie deze gebouwen te laten onderzoeken en om hem uiterlijk op 1 september aanstaande te informeren over de uitkomsten.

Lees meer…

Deel dit bericht: