Het gaat goed op school na de heropening van het basisonderwijs. Dat zegt bijna 90% van de schoolleiders, meldt de vakbond AVS. Ongeveer 60.000 leerlingen en 3700 leraren zitten in corona-quarantaine.

Op basis van een peiling onder ruim 800 schooldirecteuren meldt de AVS dat ongeveer negen op de tien leerlingen en leraren op school aanwezig is. Een deel geeft respectievelijk krijgt onderwijs vanuit huis.

Per school zijn gemiddeld circa 13 leerlingen niet op school vanwege aan corona gerelateerde klachten. Er zitten gemiddeld 9 leerlingen per school in quarantaine. Dat zou neerkomen op circa 60.000 leerlingen.

Eén op de 13 leerlingen die zich tot nu toe lieten testen, bleek besmet met het coronavirus. Maar dat aandeel kan groter of kleiner zijn, omdat vanwege privacyredenen niet alle testen en testuitslagen zijn gedeeld met de school.

Per school zijn gemiddeld 2,6 leraren vanwege coronagelateerde klachten afwezig en lieten 4,5 leraren zich testen, van wie 1 op de 9 besmet bleek met corona. Van de gemiddelde basisschool zit 0,6 leraar momenteel in quarantaine. Dat zou op basis van de peiling van de AVS neerkomen op circa 3700 leraren.

Lees meer…

 

Deel dit bericht: