Demissionair gezondheidsminister Hugo de Jonge heeft het advies van de Gezondheidsraad overgenomen om kinderen in de leeftijd van het voortgezet onderwijs te laten vaccineren tegen corona. 

De Gezondheidsraad adviseerde de minister om het vaccin van BioNTech/Pfizer beschikbaar te stellen aan alle 12- tot en met 17-jarigen die er gebruik van willen maken. ‘Het kan ze directe en indirecte gezondheidswinst opleveren. Daarnaast kan vaccinatie van alle adolescenten (…) bijdragen aan het afremmen van de epidemie’, zo meldde de Gezondheidsraad aan De Jonge.

Onderwijsachterstanden

Het ministerie van VWS meldt dat veel jongeren het zwaar hebben gehad in het nu aflopende schooljaar. ‘Door corona zijn meer onderwijsachterstanden ontstaan, vooral bij jongeren die toch al minder kansen hebben. Door vaccinatie besmetten zij elkaar onderling minder en vermindert de kans dat jongeren komend schooljaar in quarantaine moeten.’

Minister De Jonge liet zich eerder al positief uit over het vaccineren van kinderen vanaf 12 jaar, dus het mag geen verrassing heten dat hij het advies van de Gezondheidsraad heeft overgenomen. Het RIVM en kinderartsen waren ook al positief over het vaccineren van kinderen in de leeftijd van het voortgezet onderwijs.

Lees meer…

Deel dit bericht: