Ook in het primair onderwijs zijn mobiele telefoons, tablets en smartwatches binnenkort niet meer toegestaan in de klas. Dit omdat ze afleiden en ervoor zorgen dat leerlingen slechter presteren. Dat meldt onderwijsminister Mariëlle Paul, die hierover afspraken heeft gemaakt met onder andere de PO-Raad.

Voor de zomervakantie werden al afspraken gemaakt met het voortgezet onderwijs over het verbannen van de mobiele telefoon uit de klas. De regel is daar dat mobieltjes alleen mogen worden gebruikt als ze nodig zijn voor de les of als leerlingen ervan afhankelijk zijn, bijvoorbeeld om medische redenen of vanwege een beperking.

Minister Paul zegt dat ze blij is dat nu voor alle scholen in het funderend onderwijs is afgesproken dat mobieltjes in principe niet meer zijn toegestaan in de klas. ‘Zo beschermen we de leerlingen, waarbij het mogelijk blijft om een mobieltje te gebruiken als dat écht nodig is. Geen mobieltje meer in de klas biedt duidelijkheid voor iedereen. We hebben in het voortgezet onderwijs gemerkt dat het snel went en rust geeft aan leerlingen en leraren.’

Lees meer…

Deel dit bericht: