Ook na een periode zonder coronamaatregelen blijft het aantal jongeren in de leeftijd van 12 tot 25 jaar met serieuze suïcidale gedachten onverminderd hoog. Dat meldt Netwerk GOR.

Na bijna een verdubbeling in de laatste lockdownperiode (van 9% in het najaar van 2021 naar 17% tussen december 2021 en februari 2022) daalde dit percentage nauwelijks. Het bedraagt nu 16%. Verder zijn er nog veel jongeren met psychische problemen (37%), eenzaamheid (49%) of stress (49%).

Op andere vlakken lijkt het wel beter te gaan. Zo blijkt uit de antwoorden van de jongeren dat een groot deel van de uitgestelde zorg, die ontstond door de coronamaatregelen, is ingehaald. Ook namen hun fysieke klachten licht af en kregen meer ondervraagde jongeren (veel) vertrouwen in de toekomst.

Lees meer…

Eenzaam

Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldt dat vorig jaar 11% van de Nederlanders van 15 jaar of ouder zich sterk eenzaam voelt. Twee jaar eerder was dat 9%. In 2021 gaven jongeren vanaf 15 jaar het vaakst aan zich sterk emotioneel eenzaam te voelen. Dat gold vooral voor kinderen van alleenstaande ouders.

Lees meer…

Deel dit bericht: