Op vrijdag 29 september is in het AFAS Theater in Leusden (bij Amersfoort) de voorstelling De WereldBeterMakers. Deze gratis toegankelijke theatershow over wereldburgerschap is bedoeld voor leerlingen uit de groepen 5 en 6 van de basisschool.

Let op: de voorstelling is volgeboekt, u kunt zich er niet meer voor aanmelden!

In het kader van burgerschapsonderwijs brengt VOS/ABB samen met acteur en radio- en tv-presentator Jochem van Gelder en het jongereninitiatief HOPE XXL de voorstelling De WereldBeterMakers. Deze show spreekt kinderen op een speelse manier aan op hun wereldburgerschap. Het doel is om hen bewust te maken van hun meestal gelukkige situatie in Nederland en ze mee te laten denken hoe we de wereld beter kunnen maken voor álle kinderen.

Goede recensies

In mei en juni waren er 10 voorstelling in Duiven, Tiel en Barendrecht. Deze voorstellingen werden bezocht door circa 2.500 kinderen en kregen goede recensies.

Op vrijdag 29 september wordt een voorstelling gegeven in het AFAS Theater in Leusden. De voorstelling begint om 10.00 uur (inloop vanaf 09.30 uur) en duurt circa één uur.

De voorstelling is geheel gratis voor leerlingen en hun begeleiders. Let op: de school organiseert het vervoer naar het theater (dat is dus niet inbegrepen).

Voorafgaand aan de show wordt een lesbrief ter beschikking gesteld en ook een poster waarmee follow up kan worden gegeven aan de ideeën die ontstaan naar aanleiding van de voorstelling. De groep die daar het actiefst mee aan de slag gaat, wint een schoolreisje naar de Efteling.

Meer informatie staat op de website www.wereldbetermakers.nl.

Let op: de voorstelling is volgeboekt, u kunt zich er niet meer voor aanmelden.

Deel dit bericht: