Overal in het land worden open dagen gecanceld om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Het openbaar onderwijs in Hilversum bijvoorbeeld heeft de open dag op woensdag 18 maart geschrapt.

De open dag van de scholen van STIP Hilversum was midden in de School!Week gepland. Dat is de jaarlijkse campagneweek van het openbaar onderwijs in Nederland. In de School!Week laten openbare scholen in het hele land zien wat de meerwaarde is van het openbaar onderwijs. Later in het jaar zal STIP Hilversum alsnog een open dag inplannen.

Vanwege de corona-uitbraak had VOS/ABB al geadviseerd om eventuele open dagen ernstig in heroverweging te nemen, omdat dan bijvoorbeeld opa’s en oma’s een kijkje komen nemen in de scholen. Zij behoren tot de corona-risicogroep. Als ouderen besmet raken, kan dat bij hen grote gezondheidsproblemen met zich meebrengen. Dat kan overigens ook bij mensen met een zwakke gezondheid en in principe ook bij mensen die niet tot de risicogroep behoren.

De School!Week bestaat sinds 2012 en is een initiatief van VOS/ABB en de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO). Elk jaar wordt de School!Week gehouden in week 12.

Deel dit bericht: