De gemeenteraad van Zoetermeer is ermee akkoord gegaan, dat de Stichting Stedelijk Voortgezet Onderwijs Zoetermeer (SSVOZ) op 1 januari aanstaande fuseert met Lucas Onderwijs. 

De fusie hangt samen met financiële problemen bij SSVOZ. ‘Een eerdere bezuinigingsronde bracht niet de oplossing die nodig was voor een gunstig toekomstscenario. SSVOZ heeft daarom een partner gezocht voor een bestuursoverdracht’, zo meldden de twee stichtingen eerder in een gezamenlijk persbericht.

Openbaar onderwijs gewaarborgd

Interim-bestuurder Koos van den IJssel van SSVOZ ziet in Lucas Onderwijs de ideale organisatie om mee te fuseren: ‘We hebben ruim 1550 leerlingen en zij verdienen het beste onderwijs dat er is. In Lucas Onderwijs hebben we een betrouwbare en professionele organisatie gevonden die precies dat kan bieden. Voor onze scholen, leerlingen en ouders is dit de allerbeste stap voorwaarts’, aldus Van den IJssel.

Bestuursvoorzitter Ewald van Vliet zegt dat Lucas Onderwijs heeft ‘wat er nodig is om de scholen van SSVOZ een kwaliteitsimpuls te geven en continuïteit van het openbaar onderwijs te waarborgen’. De waarborg van openbaar onderwijs is wettelijk verankerd. Dat is uitgewerkt in een convenant, waarin staat dat de gemeenteraad van Zoetermeer blijft toezien op het openbare karakter van de scholen die nu nog onder SSVOZ vallen.

Deel dit bericht: