Openbare basisschool Op ’t Hof in Tricht heeft de Nationale Onderwijsprijs in de categorie primair onderwijs gewonnen. In de categorie voortgezet onderwijs ging de prijs naar het Rotterdamse Vakcollege De Hef.

De prijzen zijn woensdag uitgereikt in de Rotterdamse Schouwburg. Alle winnaars van de provinciale onderwijsprijzen gaven daar een korte presentatie over hun project.

Obs Op ’t Hof won met de schooldoorbrekende digitale plusklas ‘Klas in the Cloud’. Het bijzondere hiervan is dat leerlingen van verschillende (kleine) scholen samenwerken aan uitdagende projecten door allemaal op een vast moment in te loggen op de elektronische leeromgeving. Het project wordt gezien als het passende antwoord op krimp.

Het Rotterdamse Vakcollege De Hef koppelt voor het project ‘Mentoren op zuid’ vmbo-leerlingen aan studenten van de Hogeschool Rotterdam.

De tweejaarlijkse Nationale Onderwijsprijs is een initiatief van het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP) in samenwerking met onder andere het ministerie van OCW, de provincies, Cito en de Stichting Nationale Onderwijsweek.

In het februarinummer van magazine van VOS/ABB en Vereniging Openbaar Onderwijs stond een artikel over het winnende project van obs Op ’t Hof. Lees het artikel Digitale plusklas: passend antwoord op krimp.

Het aprilnummer van magazine School! gaat uitgebreid in op de diverse projecten die waren ingezonden voor de Nationale Onderwijs. U kunt het artikel Prijzen voor inspirerende projecten nu alvast online lezen.

Het aprilnummer van magazine School! ligt volgende week bij de abonnees in de bus.

Deel dit bericht: