Henk Hagoort is voorgedragen als nieuwe voorzitter van de VO-raad. Als de algemene ledenvergadering van de sectororganisatie ermee akkoord gaat, wordt hij bij de VO-raad de opvolger van Paul Rosenmöller. De GroenLinks-coryfee moet weg bij de VO-raad, omdat hij de statutair bepaalde bestuurstermijn erop heeft zitten.

Henk Hagoort is sinds 2016 voorzitter van het college van bestuur van de christelijke Hogeschool Windesheim. Hij is tevens vicevoorzitter van de Vereniging Hogescholen. Van 2008 tot 2016 was Hagoort voorzitter van de raad van bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Daarvoor werkte hij bij de Evangelische Omroep (EO).

Hagoort heeft een orthodox-christelijke achtergrond. Hij gaf les op onder meer de reformatorische hogeschool De Driestar in Gouda en de Evangelische Hogeschool in Amersfoort. Ook was hij als onderzoeker verbonden aan het Reformatorisch Instituut voor Cultuurwetenschappen. Hij schreef voor dit instituut Wijsheid van het vlees over 97 onbekende stellingen van kerkhervormer Maarten Luther.

Lees meer…

Deel dit bericht: