De meeste ouders doen niet moeilijk over de aanschaf van een laptop of tablet voor hun kind. Dat zegt Kees van Domselaar van de iScholenGroep in Trouw.

Het artikel in Trouw waarin Van Domselaar aan het woord komt, is gebaseerd op een eerdere peiling van Kennisnet. Uit die peiling kwam naar voren dat bijna één op de drie scholen voor voortgezet onderwijs leerlingen op hun eigen tablet of laptop laat werken.

Volgens Van Domselaar doen de meeste ouders dus ‘niet moeilijk’ over de aanschaf van een laptop of tablet. Voor ouders die het echt niet kunnen betalen, hebben de meeste scholen ‘een potje’, zegt hij. De iScholenGroep is een netwerk van scholen die ervaringen delen op het gebied van informatietechnologie. Er zijn 52 scholen bij aangesloten.

Uit de peiling van Kennisnet blijkt dat er ook in het basisonderwijs steeds meer scholen leerlingen laten werken met een laptop of tablet, maar daar is de toename minder snel dan in het voortgezet onderwijs.

Aanschaf niet verplicht

Staatssecretaris Sander Dekker van OCW heeft onlangs in het consumentenprogramma Kassa gezegd dat scholen ouders niet kunnen verplichten tot de aanschaf van een laptop of tablet.

De SP heeft hierover Kamervragen gesteld. De socialisten willen dat Dekker zijn uitspraak op papier herhaalt, zodat er duidelijkheid ontstaat over wat scholen van ouders mogen vragen.

Informatie: Helpdesk, 0348-405250 van 08.30 tot 12.30 uur, helpdesk@vosabb.nl

Deel dit bericht: