Ouders reageren verschillend op de vraag of kinderen op school een gezonde lunch moeten krijgen: 44% vindt dit een goed idee, terwijl 38% aangeeft dat dit niet hoeft. Dat blijkt uit een peiling van journalistiek onderzoeksplatform Pointer van KRO-NCRV en belangenorganisatie Ouders & Onderwijs.

Op de vraag of ouders zelf moeten kunnen bepalen of hun kind gezond eten mee naar school neemt, zegt 37% ja en 41% nee. Een kwart van de ouders wil niet worden betutteld en zelf bepalen wat hun kind eet. Een deel van hen is bang dat hun kind te weinig of minder gezond eet. Ook zijn er zorgen over kinderen met allergieën.

Verder blijkt dat veel scholen wel iets van beleid hebben over gezond eten en dat de meeste ouders daar blij mee zijn. Zo zijn op veel scholen koek, snoep en chips verboden. Een kwart van de ouders geeft echter aan dat het beleid voor gezond eten op school niet goed worden nageleefd.

Reëel beeld?

Of de peiling een reëel beeld geeft van hoe ouders in Nederland denken over gezond eten op school is maar de vraag. Er deden 911 ouders aan mee. Het overgrote deel van hen is hoogopgeleid en vrijwel geen enkele deelnemer heeft een migratieachtergrond, zo blijkt uit informatie van Pointer en Ouders & Onderwijs.

Lees meer…

Deel dit bericht: