Basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 kunnen bij de vestigingen van optiekketen Pearl een gratis vuurwerkbril afhalen.

De aftrap van de vuurwerkbrilactie van Pearl was maandagochtend bij sbo-school De Keerkring in Woerden. Daar werden de eerste 350 vuurwerkbrillen weggegeven.

Directeur Hans van der Heyden van Pearl Opticiens en oogarts Tjeerd de Faber van het Oogziekenhuis in Rotterdam gaven de kinderen les over de risico’s van vuurwerk. Bij het uitdelen van de vuurwerkbrillen was burgemeester Victor Molkenbooer van de gemeente Woerden aanwezig.

Ook de nu 17-jarige Joeri Pels was aanwezig. Hij kreeg op 12-jarige leeftijd een babyvuurwerkpijl in zijn ogen. Inmiddels is hij vier keer geopereerd en 165 keer in Het Oogziekenhuis Rotterdam geweest. Op dit moment heeft hij tussen de 50 en 70 procent zicht. Joeri vertelde wat hem is overkomen en wat je het beste kunt doen om je ogen te beschermen en ook wat je meteen moet doen als je toch onverhoopt vuurwerk in je ogen krijgt.

Joeri was op 3 december een van de gasten in het discussieprogramma Pauw. Daar ging het toen over de gevaren van vuurwerk en de discussie over een mogelijk vuurwerkverbod.

Lees meer…

Deel dit bericht: