Vanaf 1 januari zal de nieuwe Werkkostenregeling (WKR) van kracht zijn. Dit betekent het einde aan verscheidene fiscale voordelen, maar ook dat het privévoordeel van de ‘iPad van de zaak’ verdwijnt.

In de nieuwe WKR, die voor alle werkgevers verplicht is, geldt een lager percentage van de loonsom dat fiscaalvriendelijk aan extra’s voor werknemers mag worden besteed. Nu is dat percentage nog 1,5, per 1 januari is dat 1,2 procent.

Het onderscheid in fiscale behandeling tussen computers, smartphones en tablets wordt weggenomen. Voor de zakelijke tablet, zoals een iPad, zal niet langer de ‘zakelijke gebruikseis’ gelden. Indien een werknemer een tablet nodig heeft om zijn werk te doen, kan de werkgever deze verstrekken zonder fiscaal rekening te hoeven houden met het privévoordeel.

Het is nog niet duidelijk wat er gaat gebeuren met de mogelijkheid voor werknemers om hun vakbondscontributie van hun brutosalaris te laten aftrekken. Afhankelijk van het inkomen kan nu nog het voordeel oplopen tot 52 procent van de betaalde contributie. Dat kan meer dan 100 euro schelen.

Lees meer op de website van de Belastingdienst.

Informatie: Helpdesk, 0348-405250 van 08.30 tot 12.30 uur, helpdesk@vosabb.nl

Deel dit bericht: