Het Vlaamse ministerie van Onderwijs en Vorming stelt een maximum aan de tijd dat leerlingen thuis bezig zijn met online onderwijs op afstand. De richtlijn is drie uur tot maximaal vier uur per dag.

De Vlamingen willen met de richtlijn paal en perk stellen aan de hoeveelheid onderwijs op afstand. ‘De leertijd van leerlingen mag maximaal de helft bedragen van de werkelijke leertijd in de klas’, zo staat op de website van het ministerie. In de Vlaamse krant De Standaard zegt minister Ben Weyts dat dit niet alleen van belang is voor de leerlingen, maar ook voor ouders die hun kinderen begeleiden.

De richtlijn in Vlaanderen zal na de Paasvakantie, dus vanaf maandag 20 april, van kracht zijn. De scholen in Vlaanderen hebben vakantie van zaterdag 4 april tot en met zondag 19 april. Er is in Vlaanderen nog geen besluit genomen over een verdere verlenging van de sluiting van de scholen vanaf 20 april, maar het ziet ernaar uit dat ze vanwege de coronacrisis ook na die datum voorlopig dichtblijven.

Deel dit bericht: