In het primair onderwijs is op schoolniveau per fte 500 euro scholingsbudget beschikbaar. Dat stelt staatssecretaris Sander Dekker van OCW in reactie op Kamervragen van de SP.

De vragen van de SP’ers Jasper van Dijk en Tjitske Siderius volgden op een reactie van de Algemene Onderwijsbond op de brief over de onderwijsinvesteringen die minister Jet Bussemaker en staatssecretaris Sander Dekker van OCW eind augustus naar de Tweede Kamer stuurden.

Het is volgens de AOb pertinent onjuist, zoals in de brief van Bussemaker en Dekker staat, dat leraren in het primair onderwijs op basis van een voltijdsdienstverband elk jaar een professionaliseringsbudget van 500 euro krijgen. De AOb had daarvoor gepleit, maar volgens de bond vond de PO-Raad dat te duur.

Dekker antwoordt nu dat de sociale partners in het primair onderwijs met elkaar hebben afgesproken dat alle werknemers, met uitzondering van schoolleiders, op basis van een voltijdsdienstverband naast eventuele opgedragen scholing recht hebben op twee klokuren per werkweek voor hun professionele ontwikkeling. Op schoolniveau is per fte gemiddeld 500 euro beschikbaar, schrijft Dekker.

Het is aan de werkgever en werknemer om samen afspraken te maken over professionalisering en om deze afspraken vast te leggen in het persoonlijke ontwikkelingsplan, aldus Dekker.

Deel dit bericht: