Mensen die in het onderwijs werken, reageren verdeeld op het besluit van het kabinet om de basisscholen vanaf 8 juni weer volledig te openen en om het voortgezet onderwijs vanaf dinsdag 2 juni weer te laten beginnen. Dat meldt CNV Onderwijs op basis van een peiling onder haar leden.

‘Hoewel veel leraren het fijn vinden om hun leerlingen weer in de klas te zien, zijn er ook zorgen over hoe dit met de anderhalvemeterregel goed vorm kan krijgen. Onderwijs op afstand blijft nodig en is dat goed te combineren met onderwijs op school, vragen veel medewerkers zich af’, aldus CNV Onderwijs. Uit de peiling blijkt dat bijna de helft van de leraren niet wil dat de scholen voor de zomervakantie weer (volledig) opengaan.

Voorzitter Jan de Vries van CNV Onderwijs vindt het goed dat het kabinet meer tijd neemt voor het monitoren van de gezondheidseffecten en het verder doordenken van de praktische consequenties. ‘Zes keer daags met 30 kinderen handen wassen bijvoorbeeld. Hoeveel kun je van het onderwijspersoneel vragen?’, aldus De Vries over de hygiĆ«nemaatregelen in verband met het coronavirus.

Lees meer…