Paul Schnabel heeft de groep compleet waarmee hij vanaf 12 februari gaat werken aan een advies over de toekomst van het primair en voortgezet onderwijs in Nederland.

De acht leden van het platform #onderwijs2032 komen van binnen en buiten het onderwijs. Onder hen zijn twee leraren, een rector en een onderwijsbestuurder. De laatste is Theo Douma, voorzitter van het college van bestuur van O2G2, de Openbaar Onderwijs Groep Groningen. Ook de oud-voorzitter van de Onderwijsraad, Geert ten Dam, is toegetreden tot het platform #onderwijs2032. Een ceo uit het bedrijfsleven en een trendwatcher completeren de groep. Paul Schnabel bij de presentatie van zijn denktank: ‘Ik ben enorm blij met deze ploeg. De verscheidenheid in hun kennis en ervaring onderstreept het brede maatschappelijke belang van een toekomstgericht funderend onderwijs.”

Het platform bestaat uit:

* Renée van Eijk, lerares op Combinatie 70 in Rotterdam.

* Jan Verweij, leraar filosofie op het St. Odulphuslyceum in Tilburg

* Martine Visser, rector christelijke scholengemeenschap Calvijn in Rotterdam en Barendrecht

* Theo Douma, voorzitter College van Bestuur O2G2 in Groningen

* Geert ten Dam, hoogleraar onderwijskunde UvA, voormalig voorzitter Onderwijsraad

* Ab van der Touw, ceo bij Siemens Nederland

* Farid Tabarki, trendwatcher van het jaar 2012/2013 en directeur van Studio Zeitgeist.

De komende maanden gaat het platform #onderwijs2032 een brede maatschappelijke discussie aan om een antwoord te formuleren op de vraag welke kennis en vaardigheden leerlingen nodig hebben om optimaal in onze toekomstige samenleving te kunnen functioneren. Op 12 februari is de officiële startbijeenkomst.

Deel dit bericht: