In de huidige tijd van onderwijs op afstand adviseert het Oogfonds ouders om kinderen elke 20 minuten een korte pauze te laten nemen. Dat verkleint het risico op bijziendheid.

Kinderen besteden nu nog meer tijd op mobiele telefoons en tablets dan voor de coronacrisis. Dat komt doordat ze nu online onderwijs op afstand volgen. Ook komen ze minder buiten, waardoor hun ogen nog maar zelden veraf kijken.

Dit brengt volgens het Oogfonds risico’s met zich mee: ‘Het kinderoog past zich aan op het vele dichtbij kijken en vergroeit, waardoor veraf kijken lastiger wordt.’ Kinderen merken daar over het algemeen nog niet veel van; de echte problemen met bijziendheid ontstaan volgens het Oogfonds meestal pas op latere leeftijd.

Het advies is dat kinderen elke 20 minuten minstens 20 seconden niet naar hun scherm kijken. Ook is het goed voor kinderogen om 2 uur per dag buiten te zijn, maar dat is lastig nu we vanwege de coronacrisis zoveel mogelijk binnen moeten blijven.

Door ‘scherm’ naar 4333 te sms’en, ontvangen ouders van het Oogfonds vijf dagen lang gratis tips voor gezonde kinderogen.

Lees meer…

https://youtu.be/edJ8grdRPRk

Deel dit bericht: