Van de onderwijs- en kinderopvangmedewerkers die zich op corona hebben laten testen, had 2,8% het virus. Dat is relatief weinig, meldt Trouw.

In de zorg bijvoorbeeld wordt 10% van de mensen die zich laten testen op corona positief bevonden. Het gemiddelde van alle doelgroepen samen was vorige week 5,4%. Trouw baseert zich op cijfers van het RIVM.

De krant sprak onder anderen met Susan van den Hof, hoofd van het Centrum voor Epidemiologie en Surveillance van Infectieziekten van het RIVM. Volgens haar ligt het percentage positieve testen in het onderwijs en de kinderopvang in de lijn der verwachting. ‘Er zijn geen signalen dat de verspreiding toeneemt’, aldus Van den Hof. Zij voegt eraan toe dat pas drie of vier weken na de herstart van het primair onderwijs echt conclusies kunnen worden getrokken. De herstart was op 11 mei.

‘Vertrouwen als cijfers zo doorzetten’

De krant citeert ook bestuurder Jelmer Evers van de Algemene Onderwijsbond (AOb). Hij stelt dat het ‘vertrouwen’ geeft als ‘de cijfers zich zo doorzetten’. Uit een peiling van de AOb kwam naar voren dat de meeste leraren en ondersteuners tegen de volledige heropening van de basisscholen is. Een minderheid van bijna één op de drie staat achter het besluit van het kabinet staat dat de basisscholen vanaf maandag 8 juni weer volledig op locatie onderwijs gaan verzorgen. Ruim twee of drie willen uit angst voor het coronavirus door met halve klassen.

Lees meer… 

Deel dit bericht: