Rond 20 april komt het RIVM met de eerste resultaten van het onderzoek naar de rol van kinderen bij de verspreiding van het coronavirus. Dat meldt NRC.

De krant sprak met Susan van den Hof, hoofd van het Centrum voor Epidemiologie en Surveillance van Infectieziekten van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Zij legt uit dat het onderzoek naar de verspreiding van het coronavirus door kinderen minder vlot van start gaat dan de bedoeling was. Het blijkt lastiger dan verwacht om 100 gezinnen te vinden die aan het onderzoek kunnen meedoen. Op maandag 6 april stond de teller volgens NRC pas op 51.

Desondanks verwacht Van den Hof dat het RIVM de eerste resultaten van het onderzoek rond 20 april bekend kan maken. Dat is vlak voordat het kabinet een besluit wil nemen over het eventueel heropenen van de scholen. Premier Mark Rutte kondigde onlangs aan dat op 28 april bekend wordt of de scholen voor primair en voortgezet onderwijs na de meivakantie hun deuren weer kunnen openen.

Slob wacht RIVM-onderzoek af

Onderwijsminister Arie Slob zei op 24 maart in de talkshow Op1 dat de scholen pas weer open kunnen als uit het RIVM-onderzoek blijkt dat dit geen risico oplevert voor een verdere verspreiding van het coronavirus. Toen werd al duidelijk dat de scholen niet, zoals eerder nog gedacht, op 7 april weer open konden.  Op 31 maart maakte Rutte bekend dat 7 april inderdaad niet haalbaar was en dat de heropening van de scholen op zijn vroegst pas na de meivakantie mogelijk is.

Lees meer…

 

Deel dit bericht: