Vertrekkend voorzitter Rinda den Besten van de PO-Raad wordt per 1 april bestuurder van Jeugdbescherming Brabant en Veilig Thuis Brabant Noordoost en Veilig Thuis Zuidoost-Brabant.

De twee termijnen van Den Besten bij de sectororganisatie zitten erop. De statuten van de PO-Raad bepalen dat er na twee termijnen een nieuwe voorzitter moet komen. Wie dat wordt, is nu nog niet bekend. De PO-Raad meldde in december op zoek te zijn naar ‘een aansprekende persoonlijkheid met een authentieke en heldere visie’. Kandidaten voor het voorzitterschap moeten volgens de sectororganisatie ‘een boegbeeld’ kunnen zijn ‘dat vertrouwen wekt en natuurlijk gezag uitstraalt’.

Den Besten werd in 2013 voorzitter van de PO-Raad. Daarvoor was zij vanaf 2006 namens de Partij van de Arbeid wethouder in de gemeente Utrecht. Den Besten is de tweede voorzitter van de PO-Raad. Zij volgde Kete Kervezee op, die voorzitter was sinds 2008, toen de PO-Raad op initiatief van onder andere VOS/ABB en de andere profielorganisaties werd opgericht.

Deel dit bericht: