De Amersfoortse Courant belicht in de rubriek ‘Van wieg tot graf’ de onlangs overleden oud-directeur Ritske van der Veen van VOS/ABB. 

De krant gaat onder andere in op de tijd waarin de neerlandicus, pedagoog en politicus Van der Veen namens de PvdA gemeenteraadslid en wethouder was in Amersfoort. Hij had onder meer de portefeuille Ruimtelijke Ordening en Stadsvernieuwing. Als wethouder stond hij aan de wieg van de Amersfoortse nieuwbouwwijk Nieuwland.

Het artikel gaat ook over het docentschap van Van der Veen. Hij was in Amersfoort 25 jaar verbonden aan het openbare Stedelijke Gymnasium Johan van Oldebarnevelt. Daarnaast publiceerde hij enkele boeken, waaronder het derde Prisma Uittrekselboek met korte analyses van tientallen boeken uit de Nederlandse literatuur.

Ritske van der Veen was van 1998 tot 2016 verbonden aan VOS/ABB. Eerst als consultant en van 2009 tot eind 2016 als directeur. Hij overleed op 24 januari op 68-jarige leeftijd. Naar aanleiding van zijn dood publiceerde VOS/ABB een in memoriam.

Lees het artikel

 

Deel dit bericht: