Voorzitter Paul Rosenmöller van de VO-raad is ervan geschrokken dat er vertraging optreedt bij het onderwijsvernieuwingsproject Onderwijs2032.

‘Dat was even schrikken afgelopen week. Een brief van de Onderwijscoöperatie waarin als donderslag bij heldere hemel wordt gevraagd om een tussenfase in het proces om tot herziening van het curriculum te komen. Een tussenfase om de achterban te consulteren. Een tussenfase die ongeveer net zo lang duurt als de commissie-Schnabel bezig is geweest, namelijk tot het eind van het jaar’, aldus Rosenmöller in zijn weeklog.

De Onderwijscoöperatie stond aanvankelijk pal achter het project Onderwijs2032, dat is bedoeld om vanuit het onderwijs zelf met ideeën te komen voor modernisering en kwaliteitsverbetering. Voorzitter Joost Kentson van de Onderwijscoöperatie werd echter tot de orde geroepen door lerarenorganisaties die stevig op de rem trappen.

Voorzitter Liesbeth Verheggen van de Algemene Onderwijsbond (AOb) liet vorige week weten onaangenaam verrast te zijn door de steun die werd uitgesproken in een brief die was ondertekend door Kentson. ‘Wij waren niet zo gelukkig met de publicatie van een gezamenlijke brief waar de voorzitter zijn handtekening onder heeft gezet’, aldus Verheggen in NRC.

Beter Onderwijs Nederland (BON) had zich al eerder van Onderwijs2032 gedistantieerd.

Lees meer…

Deel dit bericht: