De overheid moet veel meer investeren in betere seksuele voorlichting op school en daarbuiten. Dat vindt kenniscentrum Rutgers, die de petitie #TotHier heeft gelanceerd.

‘Het is tijd dat een nieuwe generatie opgroeit met respect voor elkaars grenzen en wensen, zodat minder mensen slachtoffer worden van seksueel geweld’, benadrukt Rutgers. Met de petitie wil Rutgers in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen in maart de preventie van seksueel geweld op de politieke agenda zetten.

Directeur Ton Coenen van Rutgers: ‘Er gebeurt te weinig. De politiek is aan zet. De overheid moet veel meer investeren in betere seksuele voorlichting op school en daarbuiten, betere opleidingen voor betrokken professionals en meer publiekscampagnes om de cultuur rond seks in Nederland te verbeteren.’

Uit een peiling van Rutgers blijkt dat 80% van de jongeren vindt dat er op school verplicht les moet worden gegeven over het herkennen en respecteren van grenzen. Driekwart vindt dat een nieuwe regering meer moet investeren in het voorkomen van seksueel geweld.

Petitie #TotHier

Deel dit bericht: