‘Het kan best zijn dat we dinsdagavond in de persconferentie zeggen: we houden de scholen een week langer dicht of we vragen een week langer dicht te zijn en in die laatste week afstandsonderwijs te geven.’ Dat heeft premier Mark Rutte vrijdagmiddag gezegd op de persconferentie na de wekelijkse ministerraad.

De premier wees erop dat niet alleen in Nederland, maar ook in andere landen discussies gaande zijn over een week extra sluiting na de kerstvakantie.

Sluiting heeft volgens hem grote nadelen. Er moet eerst goed worden gekeken wat het betekent voor de kinderen. Ook moet helder zijn of de scholen in die eventuele extra week afstandsonderwijs kunnen geven. Hij voegde eraan toe dat het maar de vraag is of en, zo ja, in hoeverre het gesloten houden van de scholen een dempend effect heeft op de verspreiding van het coronavirus. Toch zei hij de mogelijkheid open te houden om een week aan de kerstvakantie te plakken waarin de scholen nog dicht zijn.

Zondag was er weer overleg tussen het kabinet en het Outbreak Management Team (OMT) over de situatie rond het coronavirus. Dinsdagavond volgt er een persconferentie waarop Rutte en gezondheidsminister Hugo de Jonge een toelichting zullen geven op wat de coronabeperkingen zullen zijn in de kerstperiode.

Deel dit bericht: