Minister Jet Bussemaker van OCW wint wat aan vertrouwen, maar staatssecretaris Sander Dekker verliest het juist. Dat blijkt uit de jongste politieke barometer van DUO Onderwijsonderzoek.

Voor de politieke barometer is gekeken naar het vertrouwen dat Bussemaker en Dekker hebben onder directeuren in het voortgezet onderwijs.

Een enkele directeur heeft zeer veel vertrouwen (1 procent) in de minister, 11 procent heeft veel vertrouwen in Bussemaker, 50 procent geeft haar het voordeel van de twijfel en 18 procent heeft (helemaal) geen vertrouwen in haar.

Ten opzichte van de vorige meting in november 2014 is het vertrouwen in de minister enigszins gegroeid, maar het blijft achter bij het vertrouwen dat directeuren direct na de installatie van het kabinet in november 2012 in haar hadden.

Wie heeft er nog vertrouwen in Sander Dekker?

Staatssecretaris Dekker verliest het vertrouwen van directeuren in het voortgezet onderwijs, ook ten opzichte van de situatie in november 2014.

Slechts 5 procent heeft (veel) vertrouwen in hem, terwijl 23 procent hem het voordeel van de twijfel geeft. Ruim de helft (52%) heeft (helemaal) geen vertrouwen meer in de staatssecretaris.

Lees meer…

Deel dit bericht: