Scholen moeten bij de Inspectie van het Onderwijs niet alleen melding maken van vermoedens van seksueel misbruik, maar ook van mogelijke seksuele intimidatie. Demissionair onderwijsminister Arie Slob zegt tegen de NOS dat daar een wetswijziging voor in de maak is.

NOS Stories meldt dat na een oproep op Instagram vanuit het voortgezet onderwijs 6000 verhalen binnenkwamen over ongewenst gedrag door medeleerlingen of leraren. Veel leerlingen zijn niet tevreden over hoe meldingen zijn afgehandeld. ‘Vertrouwenspersonen op scholen herkennen het beeld en minister Slob belooft de regels aan te scherpen’, aldus de NOS.

Slob geeft aan dat er een wetswijziging in de maak is, die ervoor moet zorgen dat scholen niet alleen bij vermoedens van misbruik bij de inspectie aan de bel trekken, maar ook bij bijvoorbeeld ongepaste opmerkingen of aanrakingen.

‘Want nu kan het best zijn dat leerlingen het wel op school vertellen, maar voor de rest gebeurt er dan niks mee en komt het verhaal niet buiten de school. Door scholen seksuele intimidatie ook verplicht te laten melden, kan de onderwijsinspectie veel beter toezicht houden. We moeten ervoor zorgen dat een school voor alle leerlingen een veilige school is’, aldus Slob.

Lees meer…

Deel dit bericht: