Nu vanwege het coronavirus leerlingen in het voortgezet onderwijs niet meer met het openbaar vervoer naar school mogen, kunnen schoolbesturen kijken of ze voor hen fietsen kunnen regelen. Dat is een van de adviezen van de VO-raad voor de herstart op dinsdag 2 juni.

In een handreiking van de VO-raad staat dat leerlingen die binnen een straal van 8 kilometer van school wonen, het uitdrukkelijke verzoek krijgen geen gebruikt te maken van het openbaar vervoer. Ze moeten zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar school of zich door hun ouders/verzorgers laten brengen. Als leerlingen geen fiets hebben, kan de school daar eventueel voor zorgen, zo adviseert de sectororganisatie in de handreiking.

Daarin staat ook dat regionale vervoerders de verantwoordelijkheid nemen om in overleg met scholen en/of schoolbesturen tot een oplossing te komen voor leerlingen die verder dan 8 kilometer van school wonen. Mogelijk zijn er maatwerkoplossingen nodig die niet binnen de reguliere concessie van de regionale vervoerders passen. Het uitgangspunt hierbij is dat scholen en schoolbesturen hier geen extra kosten voor hoeven te maken.

Lees meer…

Deel dit bericht: