Voor twee scholen in het Groningse aardbevingsdorp Loppersum is op basis van de inspecties van NAM geconcludeerd dat ze bouwkundig moeten worden versterkt. Het betreft de gebouwen van de openbare basisschool Prinses Beatrix en de christelijke basisschool Roemte. Dit meldt de gemeente Loppersum.

Onderwijswethouder Bé Schollema (PvdA/GroenLinks) heeft donderdag op een informatiebijeenkomst voor ouders gezegd dat er wordt gewerkt aan een programma om de twee schoolgebouwen te versterken. Het is ook mogelijk dat er nieuwe huisvesting komt. Daarover moet nog een besluit worden genomen.

In overleg met de schoolbesturen Marenland en Noordkwartier en kinderopvangorganisatie Kid2B, dat een locatie heeft in het gebouw van obs Prinses Beatrix, is besloten dat de leerlingen tijdens de eventuele werkzaamheden aan de schoolgebouwen of tijdens de nieuwbouw tijdelijk elders worden ondergebracht.

Magazine School! van VOS/ABB en de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) besteedt in het komende februarinummer aandacht aan obs Prinses Beatrix in Loppersum. De school leert kinderen wat ze kunnen doen als er een aardbeving is. Op de foto ziet u hoe leerlingen onder hun tafeltje kunnen schuilen om te voorkomen dat ze eventueel worden geraakt door vallende plafondplaten of verlichtingsarmaturen.

Deel dit bericht: