Prinses Laurentien heeft in Den Haag de Dag van de Taalschat gelanceerd. Met dit initiatief zet zij de schijnwerpers op het project Taalschatten, dat zich richt zich op taalverwerving door jonge kinderen en de belangrijke rol van ouders hierbij.

Bij de lancering van de Dag van de Taalschat was naast Laurentien onder anderen de Haagse onderwijswethouder Hilbert Bredemeijer aanwezig. Ook directeur Hans Teegelbeckers van VOS/ABB was erbij, omdat hij namens de vereniging het project Taalschatten een warm hart toedraagt.

Onderdeel van de lancering van de Dag van de Taalschat was een bezoek van Laurentien aan een kinderopvanglocatie in Den Haag. Zij heeft daar aan kinderen voorgelezen uit het boek Wolfie van Marion Pauw. De prinses overhandigde een symbolische sleutel van een schatkist van de de taal aan wethouder Bredemeijer. Het is de bedoeling dat 17 april voortaan de Dag van de Taalschat wordt in heel Nederland.

In het maartnummer van ons magazine Naar School staat een artikel over Taalschatten. In het komende meinummer vertellen bestuurder Karen Peters van De Haagse Scholen en twee collega’s van haar uit de kinderopvang in Den Haag en omgeving over de meerwaarde van het project.

Deel dit bericht: