Scholen dringen bij het ministerie van OCW aan op hulp bij de opvang van asielzoekersleerlingen. De Volkskrant belicht de situatie op openbare basisschool De Wilgenhoek in het Brabantse dorp Hank.

‘We kunnen het aan’, zo citeert de krant directeur Nadia Verhoeff van obs De Wilgenhoek, ‘maar we hebben er wel hulp bij nodig’. Ze vraagt zich af of de extra financiering voor asielzoekerskinderen van het ministerie van OCW voldoende zal zijn.

De Volkskrant laat ook leerkracht Hans Fokker van De Wilgenhoek aan het woord. ‘Het is leuk, maar pittig om anderstaligen te onderwijzen’, zegt hij. ‘Tegelijkertijd beseft Fokker dat hij als leerkracht tekortschiet: ‘Van de klassikale uitleg krijgen de nieuwkomers nauwelijks iets mee en veel tijd om ze apart te nemen, heb ik niet. Best sneu.’

Gat in de begroting

De aandacht die de Volkskrant geeft aan de problemen die scholen ervaren vanwege de toename van het aantal asielzoekerskinderen, volgt op een eerder bericht van VOS/ABB over de Stichting Meerwerf voor openbaar primair onderwijs in Den Helder. Deze stichting heeft veel ervaring met het onderwijs aan asielzoekerskinderen, maar ziet zich door de toename van het aantal geconfronteerd met een gat in de begroting.

Lees het artikel over Meerwerf

Deel dit bericht: