De Stichting Openbaar Basisonderwijs West-Brabant (OBO) ziet geen kans om acht peutergroepen over te nemen van de Stichting Peuterspeelzalen Roosendaal (SPR). Dat was wel de intentie, maar het wordt voor OBO te duur.

De acht peutergroepen zitten al in openbare basisscholen in Roosendaal en daar zal niets aan veranderen. Vorig jaar heeft SPR met drie plaatselijke schoolbesturen afgesproken dat zij het peuterspeelzaalwerk zouden overnemen per 1 januari. Wat OBO betreft gaat dat niet door. ‘Wij zijn bang om in financiële problemen te komen’, zegt directeur Ad Goossens van OBO in dagblad BN De Stem.

Administratie peutergroepen

De school wil geen geld steken in een eigen administratie van peuters. ‘We willen de beschikbare middelen maximaal ten goede van de peuters laten komen’, zegt het bestuur op de Facebook-pagina van OBO. Het schoolbestuur denkt dat het veel efficiënter is om de administratie van de peutergroepen uit te besteden aan een andere partij.

Overigens blijven de peutergroepen in de basisscholen gewoon bestaan. Voor de ouders verandert niets. Het personeel blijft voorlopig in dienst bij SPR.
Deel dit bericht: