Bijna negen op de tien schoolleiders zijn tevreden over de samenwerking tussen hun school en de buitenschoolse opvang. Dat melden de PO-Raad en de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) op basis van een peiling onder ruim 1000 schoolleiders over de herstart van de basisscholen na de coronasluiting.

Volgens de sectororganisatie van werkgevers en de vakbond van schoolleiders is ruim 88% tevreden over de samenwerking tussen kinderopvang en school. In 1,8% van de gevallen verloopt de samenwerking tussen school en de buitenschoolse opvang moeizaam tot slecht. Uit de peiling blijkt verder dat bij driekwart van de scholen de gesprekken met de kinderopvang al voor de meivakantie zijn gestart. Op 3% van de scholen moet het overleg nog plaatsvinden.

Het positieve beeld dat uit de peiling van de PO-Raad en de AVS naar voren komt, staat in contrast met een gezamenlijk statement van de Brancheorganisatie Kinderopvang, de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang en de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang (BOinK). Daarin staat dat de samenwerking in veel gevallen stroef verloopt en dat zeker de helft van de scholen zich niet houdt aan het protocol voor de herstart van het basisonderwijs.

In dat protocol staat dat de scholen eerst voor de helft van de tijd onderwijs op locatie gaan verzorgen op basis van hele dagen (en dus niet op basis van halve dagen). Onderwijsminister Arie Slob heeft herhaaldelijk gezegd dat hij ervan uitgaat dat de scholen zich aan het protocol houden. Als de leerlingen hele dagen naar school gaan, is er beperkt verkeer van ouders die hun kinderen komen brengen en halen. Bovendien zou het handiger zijn voor de buitenschoolse opvang.

Lees meer…

Deel dit bericht: