School!Week 2017: zet uw school op de kaart!

Van 20 tot en met 24 maart zetten de openbare en algemeen toegankelijke scholen zich weer stevig op de kaart: dan is is de School!Week 2017. Doet u ook (weer) mee? Zet uw school of scholen letterlijk op de kaart en u ontvangt van ons een promotiepakket voor een feestelijke week!

De School!Week is een jaarlijks terugkerend initiatief waarmee u het unieke karakter en de kernwaarden van het openbaar en algemeen toegankelijk onderwijs onder de aandacht kunt brengen. Het motto van de School!Week is altijd ‘Ik ben welkom!’, het thema dit keer is ‘Welkom op mijn school’.

Activiteiten

Op de website www.openbaaronderwijs.nu vindt u informatie om zelf in de School!Week 2017 activiteiten te organiseren. Ook kunt u activiteiten bijwonen die wij en andere organisaties voor u organiseren.

Op dinsdag 21 maart kunt u in De Hall in Woerden naar een discussiebijeenkomst over het toekomstconcept School!. Dit concept hebben wij samen met de Vereniging Openbaar Onderwijs ontwikkeld. Het voorziet in goed onderwijs van en voor iedereen, zonder denominaties.

Ook op dinsdag 21 maart is er in ons kantoor in Woerden een speciale bijeenkomst over passend onderwijs. De bijeenkomst zal onder andere gaan over geschorste of verwijderde leerlingen die zonder onderwijs thuiszitten.

Op woensdag 22 maart organiseren wij in samenwerking met de Fontys Hogeschool Kind en Educatie en Hogeschool De Kempel in Helmond de studiemiddag Openbaar onderwijs verbindt!.

Op donderdag 23 maart trekken in heel Nederland leerlingen aan de bel voor goed onderwijs aan gehandicapte kinderen in ontwikkelingslanden. Deze actie wordt georganiseerd door het Liliane Fonds, een van onze partners in de School!Week.

Op vrijdag 24 maart is bij het Liliane Fonds in Den Bosch de Kinderconferentie. Deze bijeenkomst is bedoeld voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 die in de leerlingenraad zitten.

Onze partner Unicef organiseert in de School!Week het Kinderrechten Filmfestival. Openbare scholen kunnen daarvoor filmpjes insturen. De winnende film krijgt een remake door een professionele filmploeg en gaat door naar de landelijke finale.

School op de kaart!

Doe mee aan de School!Week 2017 en zet uw school op de kaart. U kunt op de speciale School!Week-kaart ook aangeven wat u gaat organiseren. Als u uw school  of scholen aanmeldt, krijgt u van ons een promotiepakket voor een succesvolle en feestelijke week!

JA, IK ZET MIJN SCHOOL OP DE KAART!

 

Delen: Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn