In 2025 vindt de Week van Openbare Scholen plaats van 17 tot en met 21 maart. In deze jaarlijkse campagneweek zetten in heel Nederland openbare en algemeen toegankelijke scholen zich in de schijnwerpers door activiteiten te organiseren die raken aan de kernwaarden van het openbaar onderwijs.

VOS/ABB en de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) zullen voorafgaand aan de Week van Openbare Scholen onderzoeksresultaten publiceren over ervaringen, cijfers en trends in het openbaar en algemeen toegankelijk onderwijs in Nederland. Dit onderzoek zal meer inzicht geven over de plaats van het openbaar en algemeen toegankelijk onderwijs in ons nationale onderwijsbestel.

Inclusieve feest- en gedenkdagenkalender

Daarnaast is de Week van Openbare Scholen het moment voor de lancering van de inclusieve feest- en gedenkdagenkalender voor het schooljaar 2025-2026. Veel scholen en besturen hebben deze kalender al voor het schooljaar 2024-2025. Heeft u de kalender nog niet? Meer informatie staat hier en op deze pagina kunt u de kalender voor het schooljaar 2024-2025 bestellen.

Last but not least: adviseurs van VOS/ABB en VOO komen in de Week van Openbare Scholen naar u toe: in regionale dialoogsessies willen wij onze leden inspireren, good practices uitwisselen en samen nadenken over de toekomst van het openbaar onderwijs. Op ons portaal www.openbaaronderwijs.nu volgt meer informatie.

Heeft uw bestuur of school al plannen voor de Week van Openbare Scholen 2025? Laat het ons weten! Mail ons op info@openbaaronderwijs.nu. We komen graag met u in contact!

Deel dit bericht: