Het door jongeren onderling digitaal uitwisselen van zelfgemaakt seksueel beeldmateriaal – sexting – wordt niet meer altijd strafbaar. Minister Ferd Grapperhaus van Veiligheid en Justitie wil daartoe een wetsvoorstel indienen.

Sexting door jongeren valt nu nog onder de strafbepaling van kinderpornografie. Grapperhaus wil dat veranderen, omdat volgens hem het digitaal uitwisselen van zelfgemaakte seksueel getinte beelden tegenwoordig behoort tot normaal gedrag van jongeren in de leeftijd van het voortgezet onderwijs.

Daarom wil hij een wetsvoorstel indienen om sexting voor deze groep niet meer strafbaar te stellen. Voorwaarde is wel dat er sprake is van een ‘gelijkwaardige situatie tussen leeftijdgenoten’ en dat het betreffende beeldmateriaal ‘uitsluitend bestemd is voor privégebruik’.

In het voorontwerp van het wetsvoorstel staat ook dat sexchatting door volwassenen met kinderen expliciet strafbaar wordt gesteld. Daar komt als het aan Grapperhaus ligt een gevangenisstraf van maximaal twee jaar op te staan.

Tot 16 augustus kunt u via een internetconsultatie uw visie geven op het voorontwerp van het wetsvoorstel.

Lees meer…

Deel dit bericht: