In Bestuur en management, Gemeenten, HRM beleid, Nieuws, Politiek, Tweede kamer

Het huidige lerarentekort is mede te wijten aan de schoolbesturen. Dat heeft onderwijsminister Arie Slob gezegd na een werkbezoek aan de regiozender NH Nieuws.

Volgens de minister hebben de schoolbesturen de afgelopen jaren te weinig gedaan om personeel vast te houden. Hij zegt in een interview met NH Nieuws dat de besturen in de tijd waarin er nog personeel was, leraren geen vaste contracten gaven. ‘Ja, en als dan de economie aantrekt en de mensen kunnen ergens anders wel een vast dienstverband krijgen, dan zijn weg’, aldus de minister.

Bestuurslid Rien Spies van Stichting Agora voor bijzonder primair onderwijs in de Zaanstreek verwerpt de kritiek van Slob. ‘Er is van alles aan gedaan om leerkrachten te vinden en te behouden. Wat ik graag zou willen is dat we eens een gesprek met de minister hierover zouden kunnen voeren. We hebben daar al herhaaldelijk om gevraagd, maar tot nu toe nog niets uit Den Haag gehoord’, zo citeert NH Nieuws hem.

De PO-Raad vindt dat Slob te gemakkelijk naar de schoolbesturen wijst als de ‘schuldige’ van het lerarentekort. ‘Veel schoolbesturen hebben geanticipeerd op het lerarentekort en hebben er alles aan gedaan om leraren te behouden’, zo stelt de sectororganisatie in reactie op de beschuldigende vinger van de minister.

Lees meer…

Delen