Van de 4700 subsidieaanvragen Schoolkracht zijn er naar schatting 70 ingediend op basis van een kant-en-klaar format van een commercieel bureau. Dat meldt demissionair onderwijsminister Arie Slob in antwoord  op Kamervragen.

De vragen waren afkomstig van CDA-Kamerlid René Peters. Volgens hem waren er berichten, dat scholen vooraf ingevulde subsidieaanvragen kregen van commerciële bureaus. Hij trok hierover aan de bel bij de minister. Die meldt nu dat naar schatting 70 van de 4700 subsidieaanvragen zijn  ingediend op basis van een kant-en-klaar format. De minister noemt dat ‘een zeer klein deel’. Daarom zal hij er verder geen onderzoek naar laten doen.

Tegelijkertijd geeft hij aan het ‘een onwenselijke ontwikkeling’ te vinden dat er kennelijk scholen zijn die subsidie aanvragen met vooraf ingevulde formats en zonder inhoudelijke betrokkenheid van de school zelf. De minister zegt dit mede in het licht van het Nationaal Programma Onderwijs (NPO), waarin 8,5 miljard euro subsidie zit voor het aanpakken van corona-achterstanden.

Lees meer…

Deel dit bericht: