De Snapje-filmpjes van NTR-televisieprogramma Klokhuis zijn een doorslaand succes. In een week tijd zijn ze al tienduizenden keren bekeken; het filmpje over ‘D en dt’ met De Staat is zelfs al meer dan 150.000 keer aangeklikt.

Het gaat om educatieve filmpjes, waarin een popartiest zingt over een ezelsbruggetje voor lastige spelling- of rekenproblemen. Ze zijn tot stand gekomen door een samenwerking tussen Klokhuis, SchoolTV en De beste vrienden quiz. Onder het kopje ‘Snapje’ zijn de filmpjes te vinden op Youtube of op de website van het Klokhuis.

Popgroepen als De Staat en Racoon verzorgden de muziek, Masha Halberstad maakte er een animatie bij en de teksten komen onder andere van cabaretiers Kees Torn en Katinka Polderman. De filmpjes vallen goed bij kinderen en ook leerkrachten zijn positief. Het Klokhuis heeft er nu negen online gezet, maar wil er meer maken. De onderwerpen kwamen tot nu toe via het quiz-programma, maar ook leraren benaderen Klokhuis nu met ideeën. Er wordt over gedacht een online platform in te richten waar mensen suggesties voor nieuwe Snapjes kunnen doen.

Bekijk hier de Snapje-filmpjes van Het Klokhuis.

Deel dit bericht: