Schooltv.nl, het Wereldmuseum en Beeld & Geluid lanceren rondom de KRO-NCRV-serie Uit de kramp van Sosha Duysker lesmateriaal voor scholieren in het voortgezet onderwijs om ze bewuster te maken van racisme. Dat meldt het ANP.

In het programma, dat vanaf 26 maart op NPO 3 werd uitgezonden, gaat Duysker op zoek naar waarom het lastig is om openlijk over racisme te praten. Ze gaat daarvoor onder meer in gesprek met sportverslaggevers, activisten, cabaretiers, deskundigen en ook met haar eigen familie. Duysker groeide op in West-Friesland en haar roots liggen in Suriname. Ze kreeg al vroeg te maken met racisme, zegt ze tegen KRO-NCRV. ‘Alleen heb ik het destijds niet als zodanig benoemd. Ik zag het ‘gewoon’ als pesterijen, maar wist ergens ook wel dat het met mijn huidskleur te maken had.’

Het lesmateriaal dat rondom de serie is gemaakt, bestaat uit fragmenten uit het programma die vertoond kunnen worden in slides op het digibord. Het materiaal is beschikbaar via het Wereldmuseum, Beeld & Geluid en Schooltv.

Deel dit bericht: