D66-Kamerlid Paul van Meenen vindt dat onderwijsminister Arie Slob scholen moet helpen als zij niet genoeg geld hebben voor snel internet.

In de Drentse Veenkoloniën ligt een glasvezelnetwerk voor snel internet, maar scholen zien zich vanwege een subsidiestop en forse prijsstijgingen die daarvan het gevolg zijn genoodzaakt om daar geen gebruik meer van te maken, meldt onder andere het Dagblad van het Noorden (DvhN).

Vorige maand zei minister Slob bij RTV Drenthe dat het aan de scholen zelf is om de kosten voor het glasvezelabonnement te dragen. ‘Dit is een keuze van de school, daar gaan wij als Rijk niet over’, aldus de minister.

‘Snel internet basisbehoefte’

Daar is Van Meenen het niet mee eens, zegt hij in het DvhN. Volgens hem is een snelle internetverbinding voor scholen een basisbehoefte, net zoals meubels en verwarming dat zijn.

‘Het kan niet zo zijn dat een aantal scholen niet op dat netwerk is aangesloten, omdat de prijs te hoog is. Dus we gaan de minister maar eens vragen daar wat aan te doen’, zo citeert de noordelijke krant het D66-Kamerlid.

Lees meer…

Deel dit bericht: