De Inspectie van het Onderwijs kreeg nog nooit zoveel signalen en meldingen binnen van onveilige situaties op middelbare scholen als in de afgelopen vier maanden. Dat meldt RTL Nieuws.

Directeur voortgezet onderwijs Rutger Pol van de inspectie spreekt van een zorgelijke ontwikkeling. ‘We zien meer incidenten op het gebied van geweld en veiligheid. Ze zijn ook vaak heftiger van aard. Dus dat gaat om letsel, of bijvoorbeeld wapenbezit. Ook zien we dat ruzies vaak sneller escaleren’, aldus Pol tegen RTL Nieuws.

Programmadirecteur Leon Meijs van de Alliantie WIJschool, een organisatie die krachten wil bundelen om bijvoorbeeld verharding en polarisatie aan te pakken, zegt dat tegenwoordig op bijna elke middelbare school drugsverkoop een probleem is en dat ook prostitutie en bendegeweld voorkomen.

Demissionair onderwijsminister Mariëlle Paul noemt in reactie op de berichtgeving van RTL Nieuws de toename van incidenten op middelbare scholen ‘volstrekt onacceptabel’. Zij roept scholen op om bij ernstige incidenten altijd naar de politie te stappen en aangifte te doen.

Lees meer…

Deel dit bericht: