Het Genootschap Onze Taal heeft op verzoek van VOS/ABB taaltrainingen voor leraren, managers en bestuurders in het primair en voortgezet onderwijs ontwikkeld. Doel van deze trainingen is om met goede taalvaardigheid de kwaliteit en uitstraling van de openbare en algemeen toegankelijke scholen te verbeteren.

Het initiatief om taaltrainingen voor mensen in het onderwijs te ontwikkelen, volgt op de constatering dat de taalbeheersing beter kan. Omdat helder en juist taalgebruik een positieve invloed heeft op het gehele onderwijs, kunnen de trainingen bijdragen aan meer kwaliteit en een betere uitstraling en positionering van de scholen. Dit geldt niet alleen voor het onderwijs en zelfontwikkelde lesmaterialen, maar bijvoorbeeld ook voor de website van de school, brochures en nieuwsbrieven.

Training op maat

De taaltrainingen die het Genootschap Onze Taal met VOS/ABB-ledenkorting aanbiedt, kunnen uit verschillende modules bestaan. Welke modules u kiest, hangt af van de vraag voor welke doelgroep de training bestemd is. Of het nu gaat om leraren van basisscholen of bestuurders en managers in het voortgezet onderwijs, voor elke doelgroep kan Onze Taal een training op maat verzorgen.

De trainingen worden op locatie gegeven. U hoeft er dus niet voor op stap! Voorwaarde is wel dat er in uw school/scholen voldoende ruimte is en dat u beschikt over en computer met powerpoint en internetaansluiting en een beamer.

Ledenkorting

VOS/ABB-leden krijgen 15 procent ledenkorting op de taaltrainingen. De kosten voor een training van drie uur bedragen voor VOS/ABB-leden 795 euro voor 12 deelnemers (normale prijs is 935 euro). Voor elke volgende deelnemer komt er 25,50 euro bij. Aan een training kunnen maximaal 18 mensen deelnemen. De speciale VOS/ABB-prijzen die Onze Taal hanteert, zijn btw-vrij!

Afhankelijk van de afstand van Den Haag (waar het genootschap is gevestigd) naar de trainingslocatie kan Onze Taal een (bescheiden) reiskostenvergoeding in rekening brengen.

Voor meer informatie over de trainingen en de mogelijkheid om uw school aan te melden, neemt u contact op met Wouter van Wingerden van de Taaladviesdienst van het Genootschap Onze Taal: 070-3561220 of taaladvies@onzetaal.nl.

Deel dit bericht: