Een online talkshow laat zien wat er allemaal bij komt kijken om een gezonde basisschool te worden.

Kinderen worden gezonder als ze op school gezond lunchen, gevarieerd bewegen en in de klas leren over gezond gedrag. Dat blijkt uit de onderzoeksresultaten van het project Gezonde Basisschool van de Toekomst (GBT). Samen met onderwijsstichting MOVARE, GGD Zuid Limburg en wetenschappers van de Universiteit Maastricht is het concept van de GBT ontwikkeld en uitgevoerd op vier basisscholen in de regio Parkstad (Heerlen en omgeving).

Magazine Naar School! van VOS/ABB heeft uitgebreid aandacht besteed aan het project:

Investeren in een gezonde generatie

Met steun van de Rabobank, Kinderopvang Parkstad en de provincie Limburg is de Stichting Implementatie Gezonde Basisschool van de Toekomst opgericht. Deze stichting wil het aantal deelnemende scholen in 2023 uitbreiden naar dertig.

Ook in Den Haag zijn de positieve resultaten van de GBT doorgedrongen. Demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is voorstander van een landelijke uitrol van de gezonde schoollunch op basisscholen. Hierover stuurt hij binnenkort een brief aan de Tweede Kamer.

De talkshow belicht wat er allemaal bij komt kijken om een gezonde basisschool te worden. Waaruit bestaat de gezondheidswinst? Hoe kweekt u draagvlak onder ouders? Welke kansen liggen er voor het bedrijfsleven (denk aan lokale groente- en fruittelers). Hoe kan dit duurzaam worden gefinancierd?

https://www.youtube.com/watch?v=tlNfHYtu3jA

Deel dit bericht: