Bestuursvoorzitter Merel van Vroonhoven van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) stopt ermee om leraar te worden in het speciaal onderwijs. Ze gaat de pabo doen, meldt de AFM.

‘Na 20 jaar in raden van bestuur te hebben gewerkt, waarvan de laatste 10 jaar in de publieke sector, wil ik nu ook een meer concrete bijdrage leveren. Dichter bij de mensen die dat het meest nodig hebben. Voor mij betekent dat een keuze voor het speciaal onderwijs’, aldus Van Vroonhoven.

Voorzitter van de raad van toezicht van de AFM is Paul Rosenmöller, die onder meer ook voorzitter is van de VO-raad: ‘Hoewel wij haar niet graag zien vertrekken, gunnen wij het speciaal onderwijs van harte iemand met deze intrinsieke motivatie en passie.’

Autistische zoon

Van Vroonhoven heeft een zoon met autisme. Ze heeft gezien hoe leraren het verschil kunnen maken voor kinderen. Dat heeft ertoe bijgedragen dat ze stap maakt van bestuursvoorzitter van de AFM naar de pabo en vervolgens het speciaal onderwijs.

Ze gaat er qua inkomen flink op achteruit. Van Vroonhoven verdient nu 233.000 euro per jaar.

Ambitie om voor de klas te staan?

Het ministerie van OCW ziet in de overstap van Van Vroonhoven aanleiding om ook andere mensen over te halen in het onderwijs te gaan werken:

Deel dit bericht: