De openbare Vensterschool in het Friese dorp Noordwolde is geschokt door de tragische dood van de ouders van twee leerlingen.

Zaterdagochtend werden in het buurtschap Zandhuizen de stoffelijke overschotten gevonden van de ouders van twee jonge leerlingen van de school. De lichamen lagen in het huis van het gezin.

Onderzoek door de politie en het Openbaar Ministerie wijst uit dat de vader de moeder van de twee kinderen heeft gedood en daarna een einde heeft gemaakt aan zijn eigen leven. Volgens de politie zou er sprake zijn geweest van relatieproblemen.

De twee kinderen, een jongen van 6 jaar en een meisje van 5, waren op het moment dat de lichamen werden gevonden buiten de woning. Zij zijn ongedeerd gebleven.

Verslagenheid

Het team van de Vensterschool meldt op de website van de school met grote verslagenheid kennis te hebben genomen van de dood van de twee ouders. In de school is een herdenkingsplek ingericht. Bij de balie ligt een condoleanceregister.

Maandagochtend zijn de leerlingen van de school en ook ouders in de school opgevangen om met elkaar van gedachten te wisselen over de tragische gebeurtenis.

Deel dit bericht: