Het non-profitproject Better Time Stories biedt vijf tweetalige prentenboeken aan voor kinderen die uit Oekraïne zijn gevlucht. Deze verhalen van bekende auteurs en illustratoren kunnen Oekraïense vluchtelingenkinderen helpen met hun situatie om te gaan.

Meer dan 2 miljoen Oekraïense kinderen zijn vanwege de oorlog die de Russische president Vladimir Poetin tegen hun land voert van de ene op de andere dag vluchteling geworden. Dat is een kwart van de kinderen in Oekraïne. Bijna 1 miljoen van hen zijn in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland, de landen waar Better Time Stories op dit moment actief is. De Oekraïense first lady Olenka Zelenska is beschermvrouw. Het gezicht van de vrijwilligersorganisatie in Nederland is prinses Laurentien.

De verhalen brengen als het ware een stukje ’thuis’ naar de kinderen toe. Het behoort tot de mogelijkheden dat vaders die in Oekraïne zijn gebleven om te vechten, verhalen inspreken. Hun kinderen kunnen dan naar de vertrouwde stem van hun vader luisteren, wanneer en zo vaak als ze zelf willen. Er zijn ook kant-en-klare audioboeken, ingesproken door professionele lezers in beide talen. De doelgroep bestaat uit kinderen tot en met 7 jaar.

Deel dit bericht: