De invoeringsdatum voor de uitbreiding van het aantal uren voorschool voor peuters met een VVE-indicatie blijft 1 augustus 2020. Onder andere de PO-Raad drong aan op uitstel, maar daar gaat onderwijsminister Arie Slob niet mee akkoord.

Dit betekent dat gemeenten vanaf 1 augustus 2020 het urenaanbod voorschoolse educatie voor peuters (2,5 tot 4 jaar) met een VVE-indicatie moeten uitbreiden van minimaal 10 naar gemiddeld 16 uur per week.

Brancheorganisaties in de kinderopvang en de PO-Raad hadden vanwege de coronacrisis onder andere bij minister Slob aangedrongen op uitstel tot 1 januari 2021 of desnoods tot 1 augustus 2021. Maar Slob stelt dat uitstel niet nodig is, omdat aanbieders en gemeenten al goed op koers zijn met de invoering.

Bovendien, zo benadrukt Slob in een brief aan de Tweede Kamer, is de urenuitbreiding ‘juist nu, na een periode waarin de voorschoolse educatie niet plaatsvond, van groot belang voor kinderen’.

Eerder uitstel

De urenuitbreiding is eerder met zeven maanden uitgesteld. Het was oorspronkelijk de bedoeling om per 1 januari 2020 meer uren voorschool aan te bieden, maar dat werd verzet naar 1 augustus 2020. Dat besluit volgde op een internetconsultatie, waaruit naar voren kwam dat er meer voorbereidingstijd nodig was.

Nieuw uitstel komt er nu dus niet, zo blijkt uit de brief van Slob. De invoeringsdatum blijft staan op 1 augustus 2020.

Lees meer…

Deel dit bericht: