Van één op de zes scholen moesten in de eerste dagen na de kerstvakantie één of meer klassen thuisblijven, vrijwel in alle gevallen doordat een leraar afwezig was door corona of vanwege een andere afwezigheid. Dat meldt schoolleidersvakbond AVS op basis van een eigen peiling onder bijna duizend schooldirecteuren.

De nieuwe AVS-voorzitter Ingrid Doornbos verwacht dat de komende tijd steeds vaker klassen naar huis moeten worden gestuurd, omdat er nauwelijks personeel te vinden is. ‘We roepen de minister op om het schrijnende personeelstekort en de ventilatieproblemen zo snel mogelijk op te pakken.’ Ze wijst op de ‘ontzettend cruciale rol’ van schoolleiders bij het regelen van vervangingen en het oplossen van het lerarentekort.

Ze benadrukt verder dat er zo snel mogelijk meer geld moet komen om de kwaliteit van de schoolgebouwen op orde te brengen. ‘Zo kunnen we besmettingen, de werkdruk voor schoolleiders en eventuele schoolsluitingen voorkomen. We willen de scholen openhouden om beter te anticiperen op de toekomst. Zo voorkomen we straks weer een extra programma om achterstanden in te lopen.’

Lees meer…

Deel dit bericht: